Gemenskapen är viktigast i en MC-klubb

Vad som främst brukar locka medlemmar till en MC-klubb är den starka gemenskapen. I de flesta klubbar spelar det ingen större roll vad man har för motorcykel eller vad man har för bakgrund, det handlar mer om att hitta likasinnade entusiaster som tycker om kulturen och den övergripande livsstilen. Medlemmar kan ge sig ut och åka tillsammans längs vägarna under en sommardag, anordna en grillfest eller ge sig ut på en längre resa. Andra gånger väljer medlemmar att bara träffas och mecka med sina motorcyklar och njuta av varandras sällskap.

Varför är gemenskapen så stark i MC-klubbar?

I många MC-klubbar ses en medlem som en i familjen. Man tar hand om varandra och hjälper varandra med olika problem. I regel finns det ett klubbhus där man kan göra olika aktiviteter. Oavsett ålder eller bakgrund finns det mycket att hämta i en MC-klubb. Det är inte ovanligt att de som väl blivit medlemmar fortsätter att vara medlemmar livet ut. Medlemmar har ofta kläder med klubbmärket, vilket också bidrar till gemenskapen.

På ytan kan en del MC-gäng verka väldigt skrämmande och farliga. För de flesta klubbar handlar det mer om klädstilen och att de flesta medlemmar råkar vara kraftigt byggda män som rör sig tillsammans i grupp. Sanningen är att de allra flesta MC-klubbar är väldigt vänliga och har inget emot att någon kommer fram och till exempel ställer en fråga om klubben eller om deras motorcyklar. Undantaget är den lilla procent som i media brukar kallas “kriminella MC-gäng”. När det gäller sådana MC-klubbar är det ingen hemlighet att flera medlemmar har avtjänat fängelsestraff och att det är klokt att vidta viss försiktighet i deras närhet.

En parallell kan dras till fotbollssupportrar där de flesta är med i supporterklubbar för gemenskapen och för att kunna vara tillsammans med andra passionerade fans. Precis som för MC-klubbar är det endast en väldigt liten procentandel som är våldsamma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *