Kända motorcykelmärken

Vad som är gemensamt för i princip alla medlemmar i MC-klubbar är att man älskar frihet, snabbhet och ljudet av en stark motor. När det gäller motorcyklar finns det ett stort utbud av olika modeller och märken. Några motorcykelmärken är dock mer tätt förknippade med MC-kulturen än andra. Vid valet av motorcykel måste man tänka på sina egna behov. Vissa vill ha en snabb motorcykel med hög prestanda, andra vill mer ha en snygg motorcykel att glida runt på, som dessutom låter rätt. Här kommer lite fakta om några kända motorcykelmärken.

Harley Davidson

Ett motorcykelmärke från USA som brukar ses som det mest ikoniska märket av alla. Till och med de som i övrigt är oinsatta om motorcyklar har sannolikt hört talas om det. Visste du att namnet kommer från de två grundarna William S. Harley och Arthur Davidson, som började tilllverka motorcyklar redan år 1903? Det finns alltså en mycket rik tradition som har fortsatt in i modern tid. Vill man ha en av de mer exklusiva modellerna får man vara beredd på att det svider i plånboken.

Suzuki

Vill du ha en prisvärd motorcykel av hög kvalitet är det inte dumt att vända sig till en japansk motorcykeltillverkare. En av de absolut största och mest framgångsrika är Suzuki. Företaget grundades redan 1909, men först 1952 började de tillverka motorcyklar. Suzuki har ett gott rykte för flera av sina modellserier såsom GT-serien, T-serien och GSX-serien. Tre andra japanska märken de flesta MC-entusiaster har hört talas om är Yahama, Honda och Kawasaki.

Aprilia

När det gäller sport- och tävlingsmotorcyklar är det inte många som slår den italienska motorcykeltillverkaren Aprilia. De har en del modeller med motorer på hela 1000 kubik. För den som gillar extrem snabbhet är det lämpligt att välja ett sportigt märke. Samtidigt är det klokt att vara försiktig och inte överskatta sin egen förmåga ute på landsvägarna. Tävlingsmotorcyklar är främst designade för banracing. Ett tips är att gå med i en klubb för motorcykelracing och få tillgång till lämpliga racingbanor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *