Att starta egen verksamhet i sitt garage

Att ha ett motorcykel garage behöver inte betyda att det endast är till för nöje. Man kan även Starta egen verksamhet i sitt garage eller liknande för att blanda nytta med nöje. Många väljer att ha detta endast under ett par gånger om året medans andra väljer att skapa en ett heltidsjobb av sin hobby.

garage företag

Exempel på verksamheter man kan starta är exempelvis en motorcykel shop med tillbehör. Förutom att sälja prylar kan det även vara en verkstad dit kunder kan komma för att få saker fixade eller för att lacka sin motorcykel. I samband med detta kan man även välja att öppna upp ett cafe eller bar. Ett ställe där personer som är intresserade av motorcyklar kan samlas för att diskutera sitt gemensamma intresse. Lyckas man fixa iordning något sådant så kan man pyssla med sin hobby hela dagarna samtidigt som man tjänar pengar.

För att komma igång med detta så är det först och främst smart att ha en plan på exakt vad det är man vill göra, hur man ska kunna göra detta, samt lägga upp en budget för hur mycket man kan spendera. I början av affärsverksamheter så går man nästan alltid lite back innan man väl får ihop en konstant kundkrets.

När man har satt ihop en plan och en budget så kan det vara en bra ide att besöka någon sorts rådgivning för ditt företag. Att boka in ett möte med någon som du kan visa upp din plan för och ställa frågor till om det är något som är oklart. Att få professionell rådgivning om det är första gången man startar en verksamhet är alltid en bra ide för att vara säker på att man verkligen har tänkt på allt.

När allt sådant är klart och det är dags att börja så gäller det att ha tålamod. Det är sällan enkelt att starta upp ett företag och det kommer att ta tid innan man börjar få en stabil inkomst från detta. Det gäller alltså att vara väl förberedd och inte ge upp om man känner att det inte fungerar precis som man vill i början. Det är även bra att ha i åtanke om man väljer att starta upp en verksamhet tillsammans med något. Det kan lätt uppstå frustration i början, speciellt då det är tid och pengar inblandat vilket gör att man lätt kan bli irriterade på varandra i onödan. Ha därför alltid i bakhuvudet att detta bara är början och att allt kommer gå lättare om man håller ihop.

Även om det ibland kan komma svåra tider i starten av ens nya företag så är det oftast en mycket rolig period. Man bygger på något som är ens eget och som man själv bestämmer över. Att se sitt projekt utvecklas och nå nya höjder är en underbar känsla och väljer man att gå in i något helhjärtat så går det oftast bra. Även om du inte har planerat att starta något snart så kan det vara en bra ide att alltid skriva ner små ideer i något block som dyker upp då och då. Om du sedan i ett senare skede i livet väljer att starta en egen verksamhet så kan det vara mycket hjälpsamt att redan ha ett gäng ideer nedskrivna sedan tidigare.

Få en rejäl adrenalinkick med TV- och datorspel

En PS3-konsoll och någon som spelar ett bilspel

För dig som både är motor- och spelfantast tänkte vi dra till med ett litet inlägg om några coola spel som ingår i kategorin motorsport och som vi personligen anses vara värda att prova. Här nedan kommer vi att presentera ett flertal spel, både nya och gamla, som verkar för olika konsoller och som olika spelformer. Så passa på att provspela något av dessa när vädret inte lämpar sig för en egen åktur.

RIDE

RIDE är det ultimata MC-racer-spelet för dig som lever och andas livet på vägarna. Här kan du välja mellan 100 olika MC men du kan även skräddarsy dina egna motorcyklar. Du kommer även finna modeller fån världsledande tillverkare. RIDE kan spelas med upp till två personer offline, men kan även spelas med upp till 12 spelare online. Självklart kan du även spela själv mot datorns egna intelligenta förare.

I spelet kommer du att få möjlighet att resa jorden runt och ta del av olika utmaningar. Det är äventyr som gäller och du kommer alltså få tävla i mängder av olika internationella event på 15 olika tävlingsbanor världen över.

Utvecklare: Milestone
Lansering: 2 december 2014
Plattformar: Xbox One, PS4, PC, Xbox 360

Drive: Multiplier Mayhem™

Spelautomaten Drive: Multiplier Mayham

Många rynkar alltid lite på näsan när vi föreslår Drive: Multiplier Mayhem, som är en spelautomat man kan spela på nätet. Vi kan inte sticka under stolen med att vi faktiskt finner nöje med att spela på odds- och betting på nätet och även då och då några snurr på en spelslot.

Drive: Multiplier Mayhem™ är dock ändå en av våra favoriter inom denna spelform och är ett energisk bil-spel som är uppbyggd av 5 hjul, 3 rader och 15 insatslinjer. Spelautomaten är tillverkad av NetEnt, som är en ledande aktör på denna spelmarknad, och har en grym grafik, sköna effekter och dessutom ett soundtrack som skapar det lilla extra.

Idag kan du spela spelautomaten gratis på spelsajter såsom Spellandet.com, där du smart nog inte behöver skapa konto för att kunna spela hos. Du kan även välja att spela spelet med insättning eller med en Spellandet bonus.

Utvecklare: NetEnt
Lansering: 23 februari 2016
Plattformar: Dator, mobil

Grand Theft Auto

En odödlig klassikern, som kanske inte främst handlar om snabba bilar och coola MC, är självklart GTA. Inom GTA serien finns ett flertal olika spel som utspelar sig på olika platser runt om i USA. Här springer du runt med en karaktär och dina uppdrag kommer att se olika ut beroende på spel.

Det som dock gör GTA till en av våra stora favoriter är det faktum att det är en öppen värld och du kan fritt röra dig runt. Det som dessutom gör det hela ännu roligare är att du när som helst kan sno åt dig olika bilar och motorcyklar och racea runt i GTA:s coola gangstervärld.

Utvecklare: Rockstar Games
Lansering: Första spelet – 1997, senaste GTA V – 2014
Plattformar: Senaste spelet – Xbox One, PS4

World of Speed

Datorspelet World of Speed

Är det så att du inte är taggad på att lägga ut pengar på ett racingspel finns även andra alternativ såsom online-spelet World of Speed för PC. Spelet är utvecklat av operatören Slighty Mad Studios och i spelet får du möjligheten att njuta av några av världens snabbaste och hetaste bilar. Här får du alltså chansen att uppleva äkta körglädje på populära banor runt om i världen. Det som gör spelet så roligt är att du här samarbetar och lagtävlan med andra online-spelare.

Idag finns spelet endast som Beta-version via Stream men spelet är i toppklass. Det officiella lanseringsdatumet är ännu inte satt utan utvecklaren har bestämt sig för att avvakta tills dessa att de anser att spelet levererar på topp.

Utvecklare: Slighty Mad Studios
Lansering: Beta-Versionen – augusti 2017
Plattformar: PC