Spela på motorsport

Tycker du om motorcykelsport eller bilsport? Ett perfekt sätt att göra race ännu mer spännande är att satsa en slant på vem som vinner. De som själva är entusiaster och tycker om att mecka med motorer, bilar och motorcyklar har stor chans att sitta inne på ovärderliga kunskaper om olika motortillverkare, däcktillverkare och dylikt som kan hjälpa dem att lägga bättre spel.

Olika sätt att spela

Att spela på motorsport blir väldigt omväxlande och intressant om man varierar sitt spelande och provar olika speltyper. Här följer några av de vanligaste sätten att spela på motorsport:

  • Vinnarspel. Kanske den mest kända speltypen och innebär en regelrätt satsning på vem som kommer stå som slutsegrare i ett race. Den största fördelen med att spela på vinnare är de höga oddsen. Endast en förare kan vinna och i motorsport är det mycket som kan gå fel. Tänk till exempel alla gånger i ett motorcykelrace då en av favoriterna råkat köra omkull i en kurva och därmed förlorat alla chanser att vinna. Andra gånger gör teamet bort sig genom att klanta sig under ett depåstopp. I motorsport lönar det sig emellanåt att gå sin egen väg och inte bara spela på storfavoriten.
  • Spel på podium. Betyder att man spelar på att en förare placerar sig på prispallen, dvs plats 1, 2 eller 3. Säkert har du upplevt många situationer då du har en stark magkänsla att en förare kommer lyckas bra, men du är inte helt säker på att föraren kommer vinna, kanske beroende på att en av konkurrenterna också är i storform. I så fall är podiumbetting ett lämpligt val. Nackdelen är att oddsen inte är lika höga som när man spelar på vinnare. Samtidigt är sannolikheten att vinna mycket större.
  • Head-to-head. Går ut på att man ställer två förare mot varandra och den som placerar sig bättre vinner. Ett utmärkt sätt att kunna spela på förare som inte har något med prispallen att göra. Allt som spelar roll är vilken av de två förarna som är först i mål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *